Ydinviesti vuosimallia 2023

Lähdimme vuoteen 2023 hyvin ohuilla rahkeilla. Ydinviesti-tapahtumaa ei oltu järjestetty muutamaan vuoteen ja yhdistyksen toiminnasta puuttui tietynlainen järjestys. Sehän ei kanna kovin pitkälle. Kaikkea tätä korvasi kuitenkin hallituksen ja projektitiimin vahva motivaatio ja suuri innostus saada toiminta kestäväksi ja kannattavaksi läpi tulevien vuosien.

Heti vuoden alusta korostimme toiminnassamme yhteistyötä viestinnän ja journalistiikan ainejärjestöjen kanssa, sillä näin nuoren yhdistyksen on vaikea kantaa itse itseään (tämä huomattiin epäonnistuneiden sitsijärjestelyiden jälkeen). Useiden ideoiden jälkeen päätimme järjestää syksyllä kaksikin yhteistyötapahtumaa: sitsit Reettoreiden kanssa Tampereella ja excu CoMedian kanssa Vaasassa. 

Kuva Ydinviesti x CoMedia exculta
Ydinviesti x CoMedia excursio Vaasaan

Ydinviestin tavoitteena on yhdistää viestinnän ja journalistiikan opiskelijoita ympäri Suomen, mistä idea Vaasan excuun syntyi. Aluksi pohdimme Vaasan viestijöiden kanssa, ketkä olisivat kiinnostavia puhujia tapahtumaan. Mitä mahdollisia kontakteja oli jo? Googlailun ja LinkedIn-verkostojen tutkimisen kautta löysimme kolme henkilöä: Maija Suutarinen EPV:ltä, Hanna-Mari Soini Vaasan yliopistosta sekä Mikaela Jussila Vaasan Sähköstä. Saimme kuulla osallistujien kanssa mielenkiintoiset puheet vastuullisviestinnästä ja uusista EU:n lainsäädännöstä siihen liittyen sekä monimuotoisuudesta ja inkluusion edistämisestä viestinnän keinoin. Keskustelua heräsi niin paljon, että aika loppui kesken, ja osallistujat meinasivat myöhästyä jatko-aktiviteetista: Megazonen laserpelistä.

Vaasan exculla Ydinviestin tehokas tiimi näki tilaisuuden ja ehdotti EPV:n Suutariselle yhteistyötä vuoden 2024 Ydinviesti-tapahtumassa. Neuvotteluiden lopuksi EPV ryhtyi Ydinviesti-tapahtumakummiksi huimalla tukisummalla, joka auttoi mahdollistamaan tapahtuman! Yhteistyö on mainio osoitus siitä, että viestintä on keskeinen resurssi jokaisessa organisaatiossa, myös niinkin epäviestinnällisiksi mielletyillä aloilla kuin energia ja teknologia. Kiitos vielä EPV:lle tuesta!

Kuva: Aleksi Murtojärvi

Mitä opimme vuodesta 2023? Ilman yritysyhteistyötä, opiskelijoiden idearikkaiden ajatuksien jakamista sekä konkreettista ideoiden ja omien siipien testaamista, ei Ydinviesti tapahtumana tai yhdistyksenä toimisi.

Nähdään vuoden 2024 yhteistyötapahtumissa ja seuraavassa Ydinviestissä!

– Ydinviesti ry:n hallitus

Ylin kuva: Aleksi Murtojärvi