Ydinviestin tarina

Timanttisia tapahtumia jo vuodesta 2017! Ydinviesti sai alkunsa keväällä 2017, kun Aapeli Tourunen päätti Imagon puheenjohtajana kasata tiimin toteuttamaan valtakunnallista viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden asiatapahtumaa. Ajatus valtakunnallisista kokoontumisajoista oli alkuperäisesti lähtöisin Viestiltä  ja ProComilta.

Perustamistiimiin kuuluivat Aapelin lisäksi Sakari Siilin, Jessica Hurme sekä Topias Peltonen. Kevätauringossa ideoitu tapahtumakonsepti saavutti lopullisen muotonsa loppukesään mennessä ja syksyllä 2017 tiimi laittoi kädet kunnolla saveen. Tarkoituksena oli järjestää tapahtuma, jossa sovelletaan omaa osaamista työpajoissa alalleen ominaisten viestinnällisten haasteiden ratkaisemiseksi sekä luodaan uusia tuttavuuksia rennon ohjelman parissa.

Parin kuukauden tiivis työskentely huipentui lopulta 24.11. Villa Jääskelään, Jyväskylän läheisyyteen. Viiden kumppanin viestinnällisiä haasteita oli ratkaisemassa 100 nohevaa viestijää ja journalistia. Tapahtumassa sukellettiin työpajojen lisäksi loppuillasta paljuun maukkaan buffet-illallisen päätteeksi. Tunnelma oli yhteisöllinen ja lämmin – sekä osallistujat että yhteistyökumppanit toivoivat Ydinviestille jatkoa niin päätöspuheissaan kuin saunan lauteilla.

Ydinviesti

Onnistuneen tapahtuman jälkeen olikin suhteellisen luontevaa jatkaa tapahtuman kehittämistä vuodelle 2018. Ydinviestin projektipäällikkönä toimi tuolloin Sakari ja yhdessä Markus Puoskarin, Kati Poikelan ja Lassi Niinisen kanssa porukka kasasi viestijät ja journalistit Juhlatalo Majakoskelle. Tapahtumapäivää edelsivät etkot, joissa virittäydyttiin Ydinviestin tunnelmaa uratarinoiden, iltapalan ja virvokkeiden sekä jutustelun merkeissä.

Vuosi 2018 onnistui jälleen mainiosti ja samalla toiveet tapahtuman vakiinnuttamisesta tulivat puheeksi. Kahtena ensimmäisenä vuonna Ydinviestin järjestämisvastuu oli ollut Imagolla, Parkulla ja Lööpillä.

Järjestökentässä vaihtuvuus ja toiminnan ennakoiminen hallitusvuosien yli on kuitenkin haastavaa. Ydinviestin säilyttämiseksi kehittyvänä ja organisoituneena toimijana tuli siten tarpeelliseksi  ottaa seuraava askel konseptin jatkuvuuden turvaamiseksi – Ydinviestistä tehtiin yhdistys.

Yhdistyksen tarkoituksena on edistää viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden valmiuksia työelämään. Hallitus vastaa projektitiimin valitsemisesta seuraavalle Ydinviestille sekä auttaa tapahtuman järjestämisessä taustalla tarvittaessa.

Hallitus tekee myös aktiivista yhteistyötä aine- ja ammattijärjestöjen kesken sekä muiden alan keskeisten sidosryhmien kanssa. Ensimmäiseen hallitukseen kuuluvat Aapeli Tourunen (pj), Sakari Siilin (vpj) ja Jessica Hurme (sihteeri). Yhdistyksen perustamisen yhteydessä Ydinviestille laadittiin strategia, joka ohjaa niin järjestön toimintaa kuin tapahtuman tuottamista.

Ydinviesti tulee vaalimaan jatkossakin viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden mahdollisuuksia päästä soveltamaan omaa osaamistaan, tutustumaan uusiin tuttuihin niin opiskelu- kuin työelämästä sekä vahvistamaan itseluottamusta omiin kykyihinsä.

Tavoitteellisesta toiminnasta huolimatta Ydinviestin keskiössä ovat yhteisöllisyys ja hulluttelu. Eläminen tai viestiminen ei ole vakavaa!