Parempaa työelämää ja kestävämpää taloutta viestinnällä ja journalismilla

Suomen Ekonomit on Ydinviestin pääyhteistyökumppani, sillä viestijät ja journalistit ovat tärkeässä roolissa siinä, että työelämä ja liike-elämä kehittyvät positiiviseen suuntaan. 

Työ on usein merkittävä osa korkeasti koulutetun ihmisen elämää. Moni ajatustyötä tekevä antaa työlleen ison osan aivokapasiteetistaan ja tekee sitä myös sydämellään. Ei ole yhdentekevää, millaisissa olosuhteissa työpäivät kuluvat, millä ehdoilla hommia tehdään ja mitkä ovat työpaikan arvot. 

Työelämän asioihin vaikuttaminen, jäsenten edunvalvonta sekä tutkimustiedon tuottaminen ja siitä viestiminen ovatkin Suomen Ekonomien tärkeimpiä tehtäviä. Olemme tehneet ennakkoluulotonta vaikuttamistyötä vuodesta 1935. 

Vaikuttaminen ja edunvalvonta pitävät sisällään monia eri asioita. Edunvalvontaa on esimerkiksi se, että pyrimme työehtosopimusten kautta turvaamaan jäsenillemme reilut työsuhteen ehdot, kuten sairausajan palkan ja lomarahat. 

Vaikuttamistyössämme ajankohtaisia teemoja ovat esimerkiksi työhyvinvointi ja jaksaminen aivotyössä ja korkeakouluopinnoissa, tasa-arvon ja yhdenvertaisuuden edistäminen työpaikoilla, jatkuvan oppimisen tukeminen ja kansainvälisten osaajien työllistymisen helpottaminen. 

Työ- ja liike-elämän arvot ja käytännöt vaikuttavat myös muilla elämän alueilla. Meidän tehtävämme on tietysti vaikuttaa etenkin kauppatieteilijöiden asioihin, mutta vaikutus ulottuu muillekin aloille ja pitkälti koko Suomen talouteen. 

Vaikuttamistyössä viestinnän ja journalismin osaajat ovat avainasemassa. Viestinnällä ja journalismilla voimme rakentaa kestävää ja kannustavaa yhteiskuntaa ja muuttaa maailmaa. 

Ida Levänen, viestintäpäällikkö, Suomen Ekonomit