Terveisiä Ydinviestin projektipäälliköltä!

Ensimmäisen opiskeluvuoteni päättyessä tiesin, että haluan jossain vaiheessa opintojani olla toteuttamassa Ydinviestiä. Fuksivuoteni syksyllä 2018 tapahtuma järjestettiin vasta toista kertaa, mutta innostus sen ympärillä oli suurta. Minäkin osallistuin, vaikken ollut ollenkaan varma omista viestinnän työelämätaidoistani. Ilahduttavaa oli huomata, että Ydinviestiin osallistuminen ei edellyttänyt sen kummempaa taitoa tai kokemusta. Tapahtumaan osallistuminen sen sijaan kerrytti monenlaisia taitoja: tiivis työpajatyöskentely eri kaupunkien viestijöiden ja journalistien kanssa sekä syvempi ymmärrys viestinnän ja journalistiikan työelämäkentästä vahvistivat ykkösvuotisen Ollin osaamista huimasti. 

Nyt vuonna 2021, muutaman antoisan ainejärjestövuoden jälkeen, Ydinviestin projektitiimissä toimiminen tuntuu sopivalta haasteelta – hain projektipäälliköksi vahvistaakseni omia johtamisen ja projektinhallinnan taitojani. Ydinviestin merkitys viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden työelämätapahtumana on suuri, ja on iloni olla toteuttamassa tapahtumaa tänä vuonna.

Yksin minun ei kuitenkaan tarvitse tätä projektia selättää. Kevään alusta olen saanut työskennellä projektitiimissä yhdessä viestintä- ja yrityssuhdevastaavamme Kirsin, yrityssuhdevastaavamme Tiian ja tuottajamme Jutan sekä tietysti mahtavan Ydinviesti-hallituksen kanssa. Projektitiimiläisiin pääset tutustumaan tarkemmin Facebookista ja Instagramista.

Yhteistyömme on alkanut etäyhteyksistä huolimatta tehokkaasti – projektitiimin asuessa eri puolilla Suomea aina Oulusta Helsinkiin, on etätyöskentely ollutkin varmasti parempi vaihtoehto kasvokkaiskokouksiin verraten.  Kevään aikana olemme päättäneet tapahtuman ajankohdan, sekä suunnitelleet viestintä- ja toimintastrategiaa aina tapahtumapäiviin saakka. Tämän vuoden tapahtumassa pyrimme korostamaan viestinnän ja journalistiikan opiskelijoiden yhteistyötä sekä panostamaan laadukkaisiin ja huolellisesti suunniteltuihin työpajoihin. 

Ydinviestin somesta löydät tietoa tapahtumaan, puhujiin ja yhteistyökumppaneihin liittyen. Kesää ja tapahtumaa odotellessa voit verestellä Ydinviesti-muistoja esimerkiksi vuoden 2019 aftermovien parissa. Mukavaa toukokuuta!

Olli Laitinen, Ydinviestin projektipäällikkö 2021