Asiantuntijaviestintä: harmaata mössöä vai soljuvaa sisältöä

Nyt Ydinviesti ry tarjoaa kaikille viestinnän ja journalistiikan opiskelijoille toisen mahdollisuuden päästä kehittämään asiantuntijoiden viestintätaitoja. Aiempaa valmennusosaamista ei tarvita, vaan rohkeudella ja uskolla omaan osaamiseen pärjää pitkälle. Uskomme, että myös ensimmäisen vuoden opiskelijalla on arvokasta näkemystä viestinnän kehittämisessä. Älä siis epäröi, vaan hae rohkeasti mukaan opintovuosistasi riippumatta!

Hakemuksen täyttämiseen menee viisi minuuttia. Hae mukaan työpajaan täältä.

Hakuaikaa on aina sunnuntaihin 10.3. klo 23:59 asti.

Työpajojen perustiedot:

  • Työpajoissa mukaan valittavat 12 opiskelijaa kehittävät Keski-Suomen liiton asiantuntijoiden viestintää heidän omien tarpeidensa mukaan
  • Työpajat toteutetaan 19.3. klo 12:00-15:00 ja 28.3. klo 12:00-15:00. Edellytämme, että osallistujilla on mahdollisuus osallistua molemmille kerroille
  • Lisäksi valituille opiskelijoille järjestetään yhteinen aloitustapaaminen ennen työpajoja. Tapaamisessa käydään läpi työpajan tarkempi kulku ja orientoidutaan projektiin. Tarkempi ajankohta ilmoitetaan myöhemmin.
  • Työpajassa osallistujat tuottavat kirjallisen koonnin, joka jää KS liiton asiantuntijoiden käyttöön
  • Työpajaan osallistumisesta maksetaan pieni korvaus

Työpajojen teemat:

Tiistai 19.3.

  • Numeroista viestiminen. Tilastojen guru Kirsi toivoo viestintävalmentajililtaan vinkkejä siihen, miten numeroista voi viestiä innostavasti ja ymmärrettävästi? Työpajassa pääset syventymään ainakin Keski-Suomen väestöön liittyvien numeroiden havainnollistamiseen.
  • Rullaava maakuntakaavoitus ja karttapalaute. Pohdi yhdessä Ollin kanssa maakuntakaavoitukseen liittyvän palvelun tietoisuuden kasvattamista. Palvelun avulla maakuntalaiset voivat esimerkiksi kommentoida kaavoitusasioita omalta kotisohvalta käsin – mutta miten innostetaan asiakkaat palautepalvelun käyttäjiksi
  • Asiantuntijan henkilöbrändin kehittäminen. Outi on aktiivinen twiittailija ja asiantuntijapuheenvuorojen pitäjä, jonka erikoisalaa ovat biokaasu ja jätteet. Työpajassa pääset antamaan Outille vinkkejä siihen, miten kehittää vaikuttava henkilöbrändi.
  • Silkkinen sisäinen viestintä. Sari on sisäisen viestinnän osaaja. Lähde sparraamaan häntä Keski-Suomen liiton työntekijöiden keskinäisen viestinnän kehittämiseksi. Miten ohjeistamisesta saisi mahdollisimman selkeää ja tehokasta?

Torstai 28.3.

  • Liikenteen saavutettavuus ja liikennemuodot. Sparrattavana on Pekka, joka haluaa viestinnällistä valmennusta siitä, miten liikenteen saavutettavuudesta ja liikennemuodoista voi viestiä vaikuttavasti ja ymmärrettävästi eri kanavissa?
  • Keskisuomalaisen identiteetin vahvistaminen. Tätä teemaa pääset pureskelemaan yhdessä Tiinan kanssa. Hän työskentelee tällä hetkellä hankkeessa, jonka tarkoitus on selvittää ja mallintaa kulttuurihyvinvointipalveluiden asemaa sosiaali- ja terveyspalveluissa. Tiina kaipaa sparrausta siihen, kuinka innostetaan alan keskisuomalaiset toimijat mukaan vahvistamaan ihmisten identiteettiä maakuntaa kohtaan.
  • Asiantuntijan Twitter-viestintä. Hannulla on hanskassa twiittaamisen perusteet ja tekstin tuottaminenkin luonnistuu. Sen sijaan twiittaaminen jää syystä tai toisesta tekemättä. Työpajassa pääset valmentamaan Hannua erityisesti tavoitteiden asettamisesta. Miten oman henkilöbrändin rakentamisen saa liikkeelle sosiaalisessa mediassa?
  • Keski-Suomen brändityön kehittäminen. Tuulia haluaa kuulla sinulta, mikä Keski-Suomessa on erityistä ja miten nuoret aikuiset saadaan innostumaan maakunnasta

Työpajoihin valitaan 12 viestinnän ja journalistiikan opiskelijaa. Valinnoissa painotamme ryhmän heterogeenisuutta sekä motivaation osoittamista. Hakemuksen täyttämiseen menee noin viisi minuuttia.

Lisätiedot:

Sakke: sakari.o.siilin@student.jyu.fi / 0451238374

Aapeli: aapeli.j.tourunen@student.jyu.fi / 0449705500