Ydinviesti-hallitus kesätöissä

Ydinviesti on työelämätapahtuma, joka tarjoaa vilkaisun viestinnän alan työtehtäviin. Tapahtumakonsepti vahvistaa osallistujien viestijäkuvaa ja auttaa heitä viemään tiedollisen osaamisen käytäntöön. Ydinviestin hallitus pääsi soveltamaan tapahtuman anteja kesätöiden parissa.

Terhi – Euro Motor Center

Kuka olet?
Terhi, Ydinviestin puheenjohtaja.

Missä opiskelet? Monennetta vuotta?
Pörssissä eli Jyväskylän kauppiksessa viestinnän johtamista. Syksyllä starttaa jo viides vuosi.

Missä olit kesätöissä? Mitä työtehtäviä teit?
Työskentelin Euro Motor Centerillä markkinoinnin ja viestinnän harjoittelijana markkinointipäällikölle. Työtehtävät olivat monipuolisia: markkinointiviestintää, sosiaalisen median hallinnointia, graafisia tehtäviä, copywriterin tehtäviä, tuotteiden ylläpitoa ja muita myynninedistämiseen liittyviä tehtäviä.

Miksi hait tähän työhön?
Olin ollut aiemminkin kesätöissä samassa firmassa, joten paikka oli tuttu. Lisäksi markkinointipäällikön työtehtävät kuulostivat mielenkiintoisilta tähän vaiheeseen opintoja.

Terhi töissä

Mikä oli parasta? Mikä oli haasteellisinta ja miten pääsit yli haasteista?
Parasta oli työnkuvan monipuolisuus ja luova vapaus, Yleisesti oli kivaa saada ensimmäinen kokemus opintojen asioista järjestöhommien ulkopuolelta. Haastetta toi joinakin päivinä luovat tehtävät, joita oli toisinaan hankala rajoittaa kokopäivätyön 7,5 tuntiin, sillä inspiraatio saattoi joskus yllättää sen ulkopuolellakin. Tykkäsin etäpäivistä, joina pystyin tekemään parissa pätkässä töitä ja välissä muuta.

 

Sara – MTV Uutiset

Kuka olet?
Sara, Ydinviestin varapuheenjohtaja.

Missä opiskelet? Monennetta vuotta?
Vaasan yliopistossa. Syksyllä alkaa jo kuudes vuosi viestinnän monialaisessa maisteriohjelmassa, jossa luen pääaineena digitaalista mediaa.

Missä olit töissä? Mitä työtehtäviä teit?
Olen ollut kesän ajan MTV Uutisissa toimittajana. Pääosin olen tehnyt deskitoimittajan töitä, eli työskentelen kirjoittavana toimittajana verkossa. Lisäksi olen päässyt ylläpitämään verkkosivuja ja editoimaan tekstejä.

Miksi hait tähän työhön?
Olen aina ollut kiinnostunut toimittajan työstä, mikä oikeastaan alun perin innosti hakemaan opiskelemaan viestintää. Halusin kerryttää kokemusta toimittajan työstä ja nähdä, miten myös TV:n parissa työskentelevä mediatalo toimii.

Mikä oli parasta? Mikä oli haasteellisinta ja miten pääsit yli haasteista?
Työ on ollut hyvin monipuolista, ja on aina innostavaa, kun pääsee päivän aikana kirjoittamaan hyvin erilaisista aiheista. Varsinkin ainutlaatuiset uutispäivät ovat aina inspiroivia, kun pääsee olemaan jonkin tietyn tapahtuman keskiössä valtakunnallisella kentällä. Tänä kesänä se oli ehdottomasti Donald Trumpin salamurhayritys.

Myös uutistyö itsessään on aina todella jännittävää ja ainutlaatuista! Yhtenä päivänä listalla voi olla niin Suomen politiikkaa, Ukrainan sotaa kuin poliisitiedotteita ja kevyempiä eläin- ja luontoaiheita. Haastavinta ovat kenties olleet aikaiset aamut ja myöhäiset illat – usein vuorot sijoittuvat kello 7-15 välille. Työajat eivät myöskään usein jousta, sillä vuoroja tehdään tietyissä määrätyissä ajoissa, vaikkakin tietenkin asioista voi aina sopia. Tämä on hieman vaatinut totuttelua, mutta olen onneksi aina herännyt herätyksiin.

 

Annika – LähiTapiola Keski-Suomi

Kuka olet?
Annika, Ydinviestin projektipäällikkö.

Missä opiskelet? Monennetta vuotta?
Opiskelen viestintää Jyväskylän yliopistossa. Syksyllä alkaa neljäs opiskeluvuosi.

Missä olit töissä? Mitä työtehtäviä teit?
Olen suorittanut maaliskuusta asti kuuden kuukauden mittaista harjoittelua LähiTapiola Keski-Suomella. Viestinnän ja markkinoinnin harjoittelijana olen päässyt tekemään erittäin monipuolisesti erilaisia työtehtäviä, kuten sosiaalisen median sisällön suunnittelua ja toteutusta, markkinointimateriaalien tekoa digi- ja painomediaan, tiedotteiden kirjoittamista verkkosivuille, valokuvaamista, kampanjan koordinointia ja siitä viestintää, maksettua mainontaa ja tapahtumien ohjelmien suunnittelua.

Miksi hait tähän työhön?
Harjoittelu vaikutti kivan monipuoliselta. Ajattelin, että tämä on oiva mahdollisuus oppia, minkälaiseen viestintään haluaisin erikoistua työelämässä myöhemmin. Finanssiala on myös mielenkiintoinen ja omanlainen toimiala. LähiTapiola valtakunnallisena yrityksenä myös kiinnosti.

Mikä oli parasta? Mikä oli haasteellisinta ja miten pääsit yli haasteista?
Parasta on ollut se, että olen päässyt oppimaan paljon uutta ja minulle on tarkentunut, minkälaisiin viestinnän tehtäviin haluan tulevaisuudessa. Varsinkin luovat tehtävät ovat kiinnostaneet itseä eniten. Myös itsevarmuuden saaminen ja kehittyminen osaamisen sanoittamisessa on ollut tosi tärkeää, sillä ennen minulla oli käytännön kokemusta viestinnästä vain järjestö- ja koulutöistä. Kokopäivätyöhön sopeutuminen oli haastavaa, kun harjoittelu alkoi jo maaliskuussa. Totuin rytmiin, ja keväällä lukukauden päättyminen helpotti arkea.

Elsa – Porin kaupunki

Kuka olet?
Elsa, Ydinviestin tapahtumavastaava

Missä opiskelet? Monennetta vuotta?
Opiskelen Jyväskylän yliopistossa viestintää. Nyt syksyllä alkaa jo neljäs vuosi.

Missä olit töissä? Mitä työtehtäviä teit?
Olin töissä Porin kaupungilla ja tein SuomiAreena-tapahtumaa. Ennen tapahtumaa vastuullani oli paikallismarkkinointi ja Instagram, mm. mainosten suunnittelu, käsiohjelman suunnittelu ja oman somesuunnitelmani toteuttaminen. Tapahtumaviikolla työ sisälsi kaikkea ilmapallojen täyttämisestä turvallisuuteen.

Miksi hait tähän työhön?
Tapahtumatuotannon ala on aina kiinnostanut minua. Halusin jo ennen opintoja työskennellä SuomiAreenalla. Paikka oli siis unelmien täyttymys!

Mikä oli parasta? Mikä oli haasteellisinta ja miten pääsit yli haasteista?
Parasta oli ehdottomasti asioiden organisointi ja aikatauluttaminen ja mahdottoman ihanat työkaverit. Tiesin pitäväni tuotannon töistä, mutta todellisuus oli jopa odotettua hauskempaa! Haasteellisinta oli uskaltaa ottaa oma tonttinsa ja tehdä töitä itsenäisesti nojaamatta aina ohjaajaan. Sidosryhmien itsenäinen kontaktointi tuntui aluksi haastavalta, sillä he ovat tottuneet työskentelemään ihmisten kanssa, jotka ovat tehneet tämän tapahtuman tuotantoa jo vuosia. Loppua kohden oli hienoa huomata, miten toisesta päästä alettiin ensisijaisesti tavoittelemaan minua ja luotettiin siihen, että hoidan homman.

 

Ida – Sentina Oy

Kuka olet?
Ida, Ydinviestin sihteeri.

Missä opiskelet? Monennetta vuotta?
Opiskelen viestintää Tampereen yliopistossa neljättä vuotta.

Missä olit töissä? Mitä työtehtäviä teit?
Jatkoin kesällä 16 kuukauden uraani Sentina Oy:lla sisällöntuotannon ja viestinnän assistenttina. Tein pääosin someviestintää ja sisällöntuotantoa ikääntyneiden hoivapalveluissa käytettäviin sisältökirjastoihin. Aiempiin työtehtäviini lisättiin kesäksi asiakastuki, ruotsinkielisten sisältöjen luominen, video- ja valokuvaaminen ja brändinhallinta.

Miksi hait tähän työhön?
Itse asiassa en hakenut työhön vaan jatkoin tehtävässä. Aloitin työt Sentinalla jo huhtikuussa 2023. Hain silloin viestinnän harjoittelijaksi ja sain paikan. Silloin minua kiinnostivat digivälineiden hyödyntäminen ikääntyneiden hoivassa, ruotsin kielen hyödyntäminen ja pieni työtiimi. Koin, että työllä on merkitystä: alustamme edistävät ja tukevat ikääntyneiden hyvinvointia ja helpottavat hoivatyöntekijöiden työtä.

Mikä oli parasta? Mikä oli haasteellisinta ja miten pääsit yli haasteista?
Ehdottomasti parasta oli joustavuus. Asuin kesän Saksassa ja sain käydä kuvaamassa upeita maisemia ja hauskoja aktiviteetteja osana työtehtäviä. Lisäksi opin rutkasti brändinhallinnasta, jonka parissa haluaisin työskennellä tulevaisuudessa. Vaikka olen tehnyt tätä työtä jo kuukausia lähes täysin etänä, työtapa tuntui kesällä jostain syystä haasteellisemmalta. Minun piti oppia tauottamaan työtä enemmän ja aikatauluttaa päiviin monipuolisesti eri tehtäviä.

 

Ydinviestin hallitus toivottaa jatkaville opiskelijoille sujuvaa paluuta kouluun ja paljon tsemppejä fukseille!